Nowy pistolet firmy Ruger we współpracy z MAGPUL.... dla chwytu, ale wciąż brak chwytu P320.
Moje myśli również. Wygląda jak kolejny klon.Ruger zdaje się mieć wyjątkową zdolność do konsekwentnego tworzenia najbrzydszych pistoletów.
Obecnie, podobnie jak Sig, oferowany jest tylko kompletny pistolet. Recenzenci spodziewają się, że Ruger (ponownie, podobnie jak Sig) zaoferuje inne moduły chwytu, moduły suwaka i moduły FCU/FCI. W recenzji RXM w GlockStore stwierdzono, że suwak jest kopią suwaka Glocka, więc suwaki innych firm prawdopodobnie będą działać. GS powiedział również, że części Glock 19 Gen 3 najprawdopodobniej będą działać dobrze, z zastrzeżeniem, że modułowa konstrukcja wymaga pewnych modyfikacji niektórych części. Nie przeprowadzili demontażu/montażu suwaka i FCU/FCI; tylko rozkładanie w terenie.Czy ktoś wie, czy będą sprzedawać tylko FCU/FCI jak Sig? A może bardziej prawdopodobne, że tylko kompletne dolne części z wszystkimi zastrzeżonymi częściami. Chciałbym zbudować jeden z jak największą liczbą części Glocka i czymś takim jak suwak Killer Innovation lub ZEV. Bardzo mnie to interesuje, ale jednocześnie mało mnie to interesuje lol. Uwielbiam ideę Glocka z podwoziem i Magpul EHG, ale nie obchodzi mnie Ruger w przypadku pistoletów i tak naprawdę im nie ufam. Po prostu nie mam z nimi doświadczenia i gdybym mógł zbudować ten pistolet z innych części firm, którym w pełni ufam, byłoby to świetne. Idealnie, gdyby Glock po prostu stworzył Glocka z podwoziem z Gen 6, byłby to moim zdaniem idealny pistolet z czasem.
Zapomniałem, że RXM ma już wycięcie pod optykę (MOS) i metalowe przyrządy celownicze. MOS to opcja premium w Glocku, ale standardowa funkcja w RXM.Obecnie, tak jak w przypadku Siga, oferowany jest tylko kompletny pistolet. Recenzenci oczekują, że Ruger (ponownie, tak jak Sig) zaoferuje inne moduły chwytu, moduły zamka i moduły FCU/FCI. W recenzji RXM w GlockStore stwierdzono, że zamek jest kopią zamka Glocka, więc zamki innych firm prawdopodobnie będą działać. GS powiedział również, że części Glock 19 Gen 3 najprawdopodobniej będą działać dobrze, z zastrzeżeniem, że modułowa konstrukcja wymaga pewnych modyfikacji niektórych części. Nie przeprowadzili demontażu/montażu zamka i FCU/FCI; tylko rozkładanie w terenie.
RXM ma już "zmodyfikowane" części - inne kąty chwytu (17/18º), powiększony przycisk zwalniania magazynka, powiększony zwalniacz zamka i bardziej agresywne i droższe stippling chwytu. W mojej dłoni RXM wydaje się bardziej "zaokrąglony" i "pełniejszy" niż chwyt Glocka.
HTH
Glock miał wiele okazji do ulepszenia swojego projektu i naprawdę tego nie zrobili. Gen 5 był okazją do prawdziwego przeprojektowania, a także do przejścia na system typu FCU. Zamiast tego postawili na bezpieczeństwo i zajęli się tylko problemami wewnętrznymi, bawiąc się kosmetyką. Dostaliśmy więc broń, która wygląda na wymienną z poprzednikami, ale w większości tak nie jest.
Strona internetowa 'Handgunhero' jest bardzo pomocna IMO!Ponieważ jeszcze żadnego z nich nie widziałem osobiście, przyjrzałem się porównaniu RXM do 1911, używając Handgun Hero. Kąt wygląda dla mnie całkiem blisko, ale nie dokładnie, ale nie wiem.
Zdecydowanie eliminuje "garb" Glocka 19.
View attachment 623659
View attachment 623660
Widziałem, że kąt chwytu RXM jest podawany przez różnych recenzentów jako 17º i 18º. Wszystkie recenzje (~6) mówią, że kąt chwytu jest bliższy kątowi chwytu 1911. "Garbu" nie ma i chwyt RXM dobrze mi leży.Ponieważ jeszcze nie miałem okazji zobaczyć tego na własne oczy, przyjrzałem się porównaniu RXM do 1911, używając Handgun Hero. Kąt wygląda na dość bliski, ale nie do końca, jak dla mnie, ale nie wiem.
Zdecydowanie eliminuje "garb" Glocka 19.
Według Magpul kąt chwytu wynosi 20,5, co wynika z ich specyfikacji technicznych. Oznacza to, że jest on w rzeczywistości bliższy Glockowi niż 1911. Myślę, że to, jak się "czuje", jest jednak najważniejsze.Widziałem, że kąt chwytu RXM jest podawany przez różnych recenzentów jako 17º i 18º. Wszystkie recenzje (~6) mówią, że kąt chwytu jest bliższy kątowi chwytu 1911. "Garbu" nie ma, a chwyt RXM dobrze mi leży.
HTH
Zgadzam się. Po wzięciu wczoraj RXM do ręki i porównaniu go z moją 1911 (Springfield Garrison 5" .45) czuję, że chociaż pomiar kąta nachylenia chwytu Rugera jest bliższy 1911, to brak "garbu" z tyłu RXM robi różnicę w komforcie. Glock 19 zawsze miał większy wymiar w chwycie z tyłu na dole, co powoduje, że zamek unosi się bardziej niż niektórzy wolą.Według Magpul kąt nachylenia chwytu wynosi 20,5, wynika to z ich specyfikacji technicznych. Oznacza to, że jest on faktycznie bliższy Glockowi niż 1911. Zakładam jednak, że to, jak się "czuje", jest najważniejsze.
Mogę powiedzieć, że polimerowy chwyt 80 również jest dla mnie o wiele bardziej naturalny i mają one kąt 19 stopni, usunięcie "garbu Glocka" robi dużą różnicę.Zgadzam się. Po wzięciu wczoraj RXM do ręki i porównaniu jej z moją 1911 (Springfield Garrison 5" .45) czuję, że chociaż pomiar kąta chwytu Rugera jest bliższy 1911, to brak "garbu" z tyłu RXM robi różnicę w komforcie. Glock 19 zawsze miał większy wymiar w chwycie na dole, z tyłu, co sprawia, że zamek unosi się bardziej niż niektórzy wolą.
Myślę, że każdy, kto obecnie doświadcza "Glocki nie celują naturalnie dla mnie", będzie miał łatwiejszy czas z dostosowaniem się do RXM. Chociaż nigdy nie miałem tego problemu, zdaję sobie sprawę, że jest to realna rzecz dla niektórych strzelców.
A jeśli ktoś, kto zamontuje na nim RDS, ma problemy z podawaniem, zobacz recenzję Mrgunsngear wideo zaczynającą się od 1:28 minuty. Umieszczenie śruby mocującej jest krytyczne, aby uniknąć lub złagodzić problem.Muszę przyznać, że im więcej widzę o tym pistolecie, tym bardziej mnie to interesuje. Przeczytałem to o kącie chwytu i to ma sens, polimer 80 jest taki sam i celuje dla mnie bardziej naturalnie.
„To nie jest kąt chwytu 1911. To jest kąt chwytu 20,5 stopnia, fabryczny Glock ma kąt 22 stopni, a 1911 ma 18 stopni.”
Strona internetowa Magpul to potwierdza.
![]()
EHG™ RG9™ Grip – Ruger® RXM™ Compact
The Magpul EHG RG9 Grip adds personalization to your Ruger RXM Compact pistolmagpul.com