SIG Talk banner
101 - 120 of 192 Posts
Czy ktoś wie, czy będą sprzedawać tylko FCU/FCI jak Sig? A może bardziej prawdopodobne, że tylko kompletne dolne części z wszystkimi zastrzeżonymi częściami. Chciałbym zbudować jeden z jak największą liczbą części Glocka i czymś takim jak suwak Killer Innovation lub ZEV. Bardzo mnie to interesuje, ale jednocześnie mało mnie to interesuje lol. Uwielbiam ideę Glocka z podwoziem i Magpul EHG, ale nie obchodzi mnie Ruger w przypadku pistoletów i tak naprawdę im nie ufam. Po prostu nie mam z nimi doświadczenia i gdybym mógł zbudować ten pistolet z innych części firm, którym w pełni ufam, byłoby to świetne. Idealnie, gdyby Glock po prostu stworzył Glocka z podwoziem z Gen 6, byłby to moim zdaniem idealny pistolet z czasem.
Obecnie, podobnie jak Sig, oferowany jest tylko kompletny pistolet. Recenzenci spodziewają się, że Ruger (ponownie, podobnie jak Sig) zaoferuje inne moduły chwytu, moduły suwaka i moduły FCU/FCI. W recenzji RXM w GlockStore stwierdzono, że suwak jest kopią suwaka Glocka, więc suwaki innych firm prawdopodobnie będą działać. GS powiedział również, że części Glock 19 Gen 3 najprawdopodobniej będą działać dobrze, z zastrzeżeniem, że modułowa konstrukcja wymaga pewnych modyfikacji niektórych części. Nie przeprowadzili demontażu/montażu suwaka i FCU/FCI; tylko rozkładanie w terenie.
RXM ma już "zmodyfikowane" części - różne kąty chwytu (17/18º), powiększony przycisk zwalniania magazynka, powiększony zwalniacz suwaka i bardziej agresywne i droższe stippling chwytu. W mojej dłoni RXM wydaje się bardziej "zaokrąglony" i "pełniejszy" niż chwyt Glocka.
HTH

Obecnie, tak jak w przypadku Siga, oferowany jest tylko kompletny pistolet. Recenzenci oczekują, że Ruger (ponownie, tak jak Sig) zaoferuje inne moduły chwytu, moduły zamka i moduły FCU/FCI. W recenzji RXM w GlockStore stwierdzono, że zamek jest kopią zamka Glocka, więc zamki innych firm prawdopodobnie będą działać. GS powiedział również, że części Glock 19 Gen 3 najprawdopodobniej będą działać dobrze, z zastrzeżeniem, że modułowa konstrukcja wymaga pewnych modyfikacji niektórych części. Nie przeprowadzili demontażu/montażu zamka i FCU/FCI; tylko rozkładanie w terenie.
RXM ma już "zmodyfikowane" części - inne kąty chwytu (17/18º), powiększony przycisk zwalniania magazynka, powiększony zwalniacz zamka i bardziej agresywne i droższe stippling chwytu. W mojej dłoni RXM wydaje się bardziej "zaokrąglony" i "pełniejszy" niż chwyt Glocka.
HTH
Zapomniałem, że RXM ma już wycięcie pod optykę (MOS) i metalowe przyrządy celownicze. MOS to opcja premium w Glocku, ale standardowa funkcja w RXM.
Koszt to 399 $ w moim lokalnym sklepie z bronią - znacznie mniej niż Glock z porównywalnym wyposażeniem.
HTH

Glock miał wiele okazji do ulepszenia swojego projektu i naprawdę tego nie zrobili. Gen 5 był okazją do prawdziwego przeprojektowania, a także do przejścia na system typu FCU. Zamiast tego postawili na bezpieczeństwo i zajęli się tylko problemami wewnętrznymi, bawiąc się kosmetyką. Dostaliśmy więc broń, która wygląda na wymienną z poprzednikami, ale w większości tak nie jest.

Muszę powiedzieć, że im więcej widzę o tym pistolecie, tym bardziej staje się interesujący. Przeczytałem to o kącie chwytu i to ma sens, polimer 80 jest taki sam i celuje dla mnie bardziej naturalnie. „To nie jest kąt chwytu 1911. To kąt chwytu 20,5 stopnia, fabryczny Glock ma kąt 22 stopni, a 1911 ma 18 stopni.” Strona internetowa Magpul to potwierdza.

Ponieważ jeszcze nie miałem okazji zobaczyć tego na własne oczy, przyjrzałem się porównaniu RXM do 1911, używając Handgun Hero. Kąt wygląda na dość bliski, ale nie do końca, jak dla mnie, ale nie wiem.
Zdecydowanie eliminuje "garb" Glocka 19.
Widziałem, że kąt chwytu RXM jest podawany przez różnych recenzentów jako 17º i 18º. Wszystkie recenzje (~6) mówią, że kąt chwytu jest bliższy kątowi chwytu 1911. "Garbu" nie ma i chwyt RXM dobrze mi leży.
HTH

Widziałem, że kąt chwytu RXM jest podawany przez różnych recenzentów jako 17º i 18º. Wszystkie recenzje (~6) mówią, że kąt chwytu jest bliższy kątowi chwytu 1911. "Garbu" nie ma, a chwyt RXM dobrze mi leży.
HTH
Według Magpul kąt chwytu wynosi 20,5, co wynika z ich specyfikacji technicznych. Oznacza to, że jest on w rzeczywistości bliższy Glockowi niż 1911. Myślę, że to, jak się "czuje", jest jednak najważniejsze.
Image

W końcu udało mi się dziś jeden obsłużyć - jest bardzo imponujący.

LGS był trochę zbyt dumny ze swojego, więc po prostu zamówiłem jeden online (373,49 $ z dostawą) do transferu przez strzelnicę FFL, której jestem członkiem.

Gdyby w dowolnym momencie w ciągu ostatnich prawie czterech dekad GLOCK wyprodukował G19, która sprawiałaby, że czułbym się tak dobrze - kupiłbym ją bez wahania.

Jestem więc podekscytowany, że Ruger i Magpul zdecydowali się wkroczyć do akcji i zrobić to, czego GLOCK nie chciał/nie mógł zrobić.

Z niecierpliwością czekam na otrzymanie RXM i zobaczenie, jak radzi sobie na strzelnicy - opublikuję to, co odkryję, jak tylko będę mógł.

Ho Ho Ho Wesołych Świąt dla mnie...🎅

Po tym, jak późnym popołudniem wziąłem jeden do ręki, zamówiłem jeden online dziś wieczorem za 373,49 $ z dostawą do mojego FFL.

Pistolet jest bardzo imponujący - cieszę się, że w końcu mogę posiadać udoskonalony G19.

Czekam z niecierpliwością na otrzymanie mojego nowego Glugera i zobaczenie, jak sprawdza się na strzelnicy - opublikuję to, co odkryję...

(Przepraszam za duplikat posta... musiałem mieć chwilę słabości)

Wczoraj odebrałem jeden w moim lokalnym Rural King tutaj w Ocala, FL za 399 $. Mieli 3 na stanie.

Bardzo mi się podoba. To uczucie... uspokajające, co ma sens, po posiadaniu siedmiu Glocków, w tym dwóch 19 Gen 5, które ostatecznie sprzedałem, no cóż, z powodów. Zamieszczę więcej postów i później dzisiaj opublikuję raport z testów na strzelnicy.

Według Magpul kąt nachylenia chwytu wynosi 20,5, wynika to z ich specyfikacji technicznych. Oznacza to, że jest on faktycznie bliższy Glockowi niż 1911. Zakładam jednak, że to, jak się "czuje", jest najważniejsze.
Zgadzam się. Po wzięciu wczoraj RXM do ręki i porównaniu go z moją 1911 (Springfield Garrison 5" .45) czuję, że chociaż pomiar kąta nachylenia chwytu Rugera jest bliższy 1911, to brak "garbu" z tyłu RXM robi różnicę w komforcie. Glock 19 zawsze miał większy wymiar w chwycie z tyłu na dole, co powoduje, że zamek unosi się bardziej niż niektórzy wolą.

Moim zdaniem każdy, kto obecnie doświadcza "Glocki nie celują dla mnie naturalnie", będzie miał łatwiejszy czas z dostosowaniem się do RXM. Chociaż nigdy nie miałem takiego problemu, zdaję sobie sprawę, że dla niektórych strzelców jest to realna sprawa.

Komentarze tylko z suchej obsługi, po podstawowym demontażu. Numery w nawiasach dotyczą schematu części rozłożonych Glock Armorer.

Demontaż jest łatwiejszy niż Gen 5. Uznałem, że łatwiej jest chwycić Slide Lock (21). Wygląda na szerszy lub bardziej spiczasty niż Glock OEM.

Górna część: Kaptur lufy miał lekki olej, reszta ma smar (bardzo cienka warstwa). Rampa podająca miała trochę GSR, może na 5 nabojów, które zeszły z łatką. Ruch Firing Pin Safety (8) był płynny i wolny od zanieczyszczeń. Łeb śruby mocującej przednią szczerbinkę wydawał się bardzo Glock. Przód Extractor Depressor Plunger (11) wyglądał bardzo solidnie. Śruby Optic Cover Plate były T10, dokręcone do 15 in lbs zgodnie z instrukcją Rugera. Trochę GSR wewnątrz lufy. Zamek był nasmarowany czymś, co może być białym smarem litowym. (?) Szyna Stripper ma mosiężne zabrudzenia (być może testowe). Cienka warstwa smaru na/wewnątrz szyn. Przechwycony pręt prowadzący jest aluminiowy (może? jest bardzo lekki. Może być pusty). Widać początek uśmieszków Glock na końcu lufy.

Dolna część: Rama była nasmarowana białym smarem litowym (?) we wszystkich punktach styku. Zamek jeździ na czterech szynach ciernych, każda o długości około ½”, z przodu i z tyłu. Ładny, odwrócony haczyk na spodzie dingusa. Znajomy wygląd obudowy mechanizmu spustowego i sprężyny spustu Glock; bardzo Glock wyglądający spust i pręt spustowy. Nadchodzi kostka Glock. Przynieś plastry. Stippling ramy z przodu/tyłu chwytu, a także punkty indeksowania na osłonie przeciwpyłowej, są bardzo ładnie wykonane. Jeśli masz uchwyt Bob Vogel Glock, spodobają Ci się te.

Nie byłem pewien co do „stealth gray” jako koloru pistoletu, ale coraz bardziej mi się podoba. Handgun Hero ma kolor znacznie, znacznie jaśniejszy niż w rzeczywistości. W rzeczywistości moje zdjęcie nie jest nawet tak jasne; Myślę, że aparat rozjaśnia go o dobre kilka stopni. W prawdziwym życiu szarość jest bardziej matowym odcieniem czerni. Kontrast z zamkiem (czarny FNC) nie jest tak duży, jak można by pomyśleć, patrząc na to w Internecie.

Zmierzony obwód chwytu przy 173 mm, metoda kawałka sznurka. Zmierzona waga spustu (Lyman Digital) przy 4,7 funta, średnia z 5 pociągnięć. Magazynek załadowany 15 nabojami 124 AE waży 231 gramów/8,1 uncji. Niezamontowany pistolet waży 608 gramów/21,1 uncji. Pistolet waży 839 gramów/29,6 uncji, załadowany 15+0.

Wyruszyłem dziś po południu na strzelnicę w mojej okolicy.

Wprowadziłem pomiar obwodu chwytu do mojej tabeli rozmiarów pistoletu i umieściłem RXM wśród pozostałych danych. Pokazuje Rugera w rozmiarze "M/L".

Zrzut ekranu poniżej pokazuje Rugera wraz z kilkoma pistoletami o podobnym GC.

Image

Zgadzam się. Po wzięciu wczoraj RXM do ręki i porównaniu jej z moją 1911 (Springfield Garrison 5" .45) czuję, że chociaż pomiar kąta chwytu Rugera jest bliższy 1911, to brak "garbu" z tyłu RXM robi różnicę w komforcie. Glock 19 zawsze miał większy wymiar w chwycie na dole, z tyłu, co sprawia, że zamek unosi się bardziej niż niektórzy wolą.

Myślę, że każdy, kto obecnie doświadcza "Glocki nie celują naturalnie dla mnie", będzie miał łatwiejszy czas z dostosowaniem się do RXM. Chociaż nigdy nie miałem tego problemu, zdaję sobie sprawę, że jest to realna rzecz dla niektórych strzelców.
Mogę powiedzieć, że polimerowy chwyt 80 również jest dla mnie o wiele bardziej naturalny i mają one kąt 19 stopni, usunięcie "garbu Glocka" robi dużą różnicę.
Zdjęcie P80 dla odniesienia, nie moje własne, zdjęcie z internetu.
Image

Będę w sobotę w moim lokalnym sklepie z bronią, więc wezmę Rugera do ręki, aby je porównać.

Wizyta na strzelnicy 1 w mojej lokalnej, fantazyjnej, kwadratowej strzelnicy w The Villages FL.

tl;dr: Naprawdę lubię ten pistolet. Bardzo.

Przeszedłem przez 115 nabojów, w tym 15 Federal 124 HST standard pressure, reszta to Federal American Eagle, mieszanka 50/50 115/124. Więc nie dużo nabojów. Bez usterek, klik=bang.

Zacząłem od wysłania tarczy na 7 jardów, celowałem ostrożnie i umieściłem pierwszy nabój, z pierwszego magazynka, prosto przez punkt celowania tarczy.

Powiedziałem sobie: wow. Zastanawiałem się, czy nie zatrzymać się w tym momencie i kupić los na loterię. Oczywiście, będąc mną, pociągnąłem naboje nisko i w bok (w tym jeden z papieru, ojej).

To wydaje się naprawione w połowie, gdy przyzwyczaiłem się do spustu. Próbowałem wywołać usterkę, strzelając SHO/WHO bardzo luźnym chwytem. Nie miałem problemów. Później w sesji, po tym jak zacząłem się przyzwyczajać do pistoletu, wysłałem tarczę "blokową" (podobną, jeśli nie identyczną do tej, której używa Wilson Combat) na dziesięć jardów, żeby zobaczyć, czy moja postawa się poprawia, wolny ogień. Byłem z tego zadowolony, strzelając z przyrządów celowniczych, używając tylko indeksu, ponieważ nie widzę przedniej szczerbinki po operacji zaćmy w zeszłym roku.

Image

Wróciłem do domu i pomyślałem o wizycie na strzelnicy. Prawdopodobnie przeniosę mój 407k GR z mojego X Macro Frankengun i zobaczę, jak to działa, zanim zdecyduję, co na nim umieścić. Prawdopodobnie EPS 6 GR, najprawdopodobniej, ale mam serię K pod ręką i to łatwa zamiana.

Tak, na kostce Glocka. Dobrze, że przyniosłem zwykły zapas plastrów; musiałem jeden przykleić w połowie. Mój odcisk na Glocku 34 prawie zniknął. Muszę wyjąć mojego Dremela i wygładzić lewą krawędź osłony spustu i trochę ją zaokrąglić, jak zwykle.

Potrzebuję więcej ćwiczeń na sucho, żeby wrócić do spustu. Miałem zbyt wiele przypadków, w których nabój szedł nisko i w prawo (jestem leworęczny) Ugh. Ale to tylko ja; nie zauważyłem spustu, strzelając. Po prostu się złamał i zresetował mniej więcej tak, jak się spodziewałem. Nigdy nie poczułem dingusa ani dna, jak czasami zdarzało mi się z moim VP9.

Magazynki (fabryczne PMAG) załadowane i strzelały dobrze. Bez problemów, po prostu potrzebuję więcej. Jestem rozdarty między zamówieniem kosza PMAGS a kupnem Gen 5 (lubię pomarańczowe podajniki). Mogę dostać kilka Gen 5 do noszenia, ponieważ mam wrażenie, że podkładka podstawy magazynków Glock jest trochę cieńsza i nie wystaje tak bardzo jak PMAGS. Nigdy nie miałem problemów z PMAGS, więc na pewno dostanę ich sporo tak czy inaczej. Zwłaszcza w tej cenie, kurczę, miło jest nie rozważać 50 dolarów, które Sig chce za magazynek P365.

Chwyt wydaje się thicc. Może to dlatego, że przez ostatnie dwa lata strzelałem tylko z chudych pistoletów. Potrzebuję leworęcznego kabury lub trzech, ale jestem pewien, że mogę jedną zdobyć; nie są trudne do zdobycia.

Jestem bardzo zadowolony z tego zakupu.

Muszę przyznać, że im więcej widzę o tym pistolecie, tym bardziej mnie to interesuje. Przeczytałem to o kącie chwytu i to ma sens, polimer 80 jest taki sam i celuje dla mnie bardziej naturalnie.

„To nie jest kąt chwytu 1911. To jest kąt chwytu 20,5 stopnia, fabryczny Glock ma kąt 22 stopni, a 1911 ma 18 stopni.”

Strona internetowa Magpul to potwierdza.
A jeśli ktoś, kto zamontuje na nim RDS, ma problemy z podawaniem, zobacz recenzję Mrgunsngear wideo zaczynającą się od 1:28 minuty. Umieszczenie śruby mocującej jest krytyczne, aby uniknąć lub złagodzić problem.

101 - 120 of 192 Posts