SIG Talk banner

Najlepsze narzędzie do wciskania szczerbinki, jakie znalazłeś i nadal używasz

1 reading
7.2K views 38 replies 28 participants last post by  TacoJoe  
#1 ·
Szukam wysokiej jakości narzędzia do montażu celownika, które nie jest warte 50 dolarów. Twoje sugestie są mile widziane. Dzięki

#3 ·
Szukam wysokiej jakości narzędzia do montażu celownika, które nie jest warte 50 dolarów. Twoje sugestie są mile widziane.
Dzięki
Założyłem celowniki na 3 zamki i zdjąłem 2 zestawy za pomocą tego narzędzia. Moim zdaniem działa wystarczająco dobrze i cieszę się, że je kupiłem. Spłaciło się w ciągu tygodnia.

#5 ·
Używam mojego Wheelera i dziurkaczy w równym stopniu. Wheeler świetnie sprawdza się w przypadku tylnych i przednich przyrządów celowniczych, a także standardowych. Nie można go używać do przednich przyrządów celowniczych Dawson Precision, które wymagają młotka i dziurkacza. Używam również młotka i dziurkacza do regulowanych celowników LPA w stylu tarczowym.

#6 ·
Szukam wysokiej jakości narzędzia do montażu celownika, które nie jest warte 50 dolarów. Twoje sugestie są mile widziane.
Dzięki
To jest to, którego używam i uwielbiam, po prostu użyj młotka o miękkiej powierzchni, aby opukać szczęki.

Kupiłem jeden za 50 dolarów i dostajesz to, za co płacisz, ponieważ bardzo łatwo jest zgiąć lub złamać przedni celownik itp., tanie po prostu nie działają tak dobrze moim zdaniem...

#20 ·
To jest ten, którego używam i uwielbiam, po prostu użyj młotka o miękkiej powierzchni, aby stuknąć w szczęki.

Kupiłem jeden za 50 dolarów i dostajesz to, za co płacisz, ponieważ bardzo łatwo jest zgiąć lub złamać przednią szczerbinkę itp., tanie po prostu nie działają tak dobrze moim zdaniem...

Mam ten sam popychacz szczerbinki i zainstalowałem nowe szczerbinki w moim 84 HK P7 PSP. Działało jak masło.

Zamierzam użyć go do zainstalowania szczerbinek Ameriglo wkrótce w moim Sig P220 Dark Elite.

Jest wytrzymały i może przesuwać szczerbinki.

• Like
Reactions: LIV2SIG
#8 ·
Po długich poszukiwaniach i przemyśleniach zapytałem sigguy'a, czy może jakiś polecić i powiedział, że używa tego, więc zamówiłem go i używałem na P365, P320, P226 i P229. Bez problemów.

View attachment 616645
Sam się temu przyglądałem. Również niedostępny na stronie Weelera. Za wyższą cenę 169 $

#9 ·
looking for a quality sight installation tool that isn't a $50. paper weight. Your suggestions are appreciated.
thanks
Najlepszym popychaczem do celowników poza siłownikami hydraulicznymi używanymi w warsztacie jest MGW Sight Pro lub nieco mniejsza wersja, Range Master. Drogie, ale nigdy się nie zdezaktualizuje.

#14 ·
Najlepszy popychacz celownika poza ramionami hydraulicznymi używanymi w warsztacie to MGW Sight Pro lub nieco mniejsza wersja, Range Master. Drogie, ale nigdy się nie zdezaktualizuje.
110% zgody

Zapłacił się 10 razy.

#18 ·
Dziękuję wszystkim za wkład w moje pytanie. To, co znalazłem i mi się spodobało, to SporGain
View attachment 617336 oczywiście na Amazon!
Wygląda jak zmodyfikowana wersja wheelers z ulepszonymi zaciskami ślizgowymi, ale gorszym popychaczem celownika, ponieważ trzeba przesunąć górną część w górę, aby zwolnić celownik, aby przejść na drugą stronę, jeśli przesunąłeś go za daleko.