SIG Talk banner
21 - 40 of 65 Posts
Jeśli lubisz zabawne .22, zdecydowanie powinieneś kupić Taurus, jest tani i świetny. Chociaż jest wielu właścicieli TX22 i byłych właścicieli TX22, którzy twierdzą, że mają te same problemy, o których słyszysz w przypadku P322. Widziałem kilka przypadków, w których ludzie przysięgali na wszystkie produkty Taurus na zawsze z powodu problemów z TX22. Mam oba pistolety i miałem z nimi kilka problemów, które rozwiązałem. Obsługa klienta Sig jest jednak o wiele lepsza niż Taurus, jeśli masz problem. Bawi mnie, gdy ludzie mają skargę i stają się z tego powodu zgorzkniali. Niektóre pistolety mają problemy; daj Sig szansę, aby to zadziałało i zdobądź też TX22.
Rozumiem. To jest po prostu bardzo frustrujące. Nie przysięgam na Sig... to moja ósma Sig. Przeszedłem przez problemy z P365 i P320.

CS zadzwoniło, nadchodzi RMA.

Mam jeden, który robił to samo, zapytałem o to przyjaciela i powiedział, że to prawdopodobnie słaba sprężyna magazynka. Powiedział mi, żebym kupił nową i nigdy więcej nie miałem z tym problemu. Kupiłem też magazynek sig na 25 nabojów. Działa idealnie. Postanowiłem rozebrać magazynki i porównać je z nowszym, który kupiłem. I stwierdziłem, że obie sprężyny były krótsze niż nowsza. Rozumiem, że wystrzeliłem z tego prawdopodobnie mniej niż 300 nabojów. Czekam tylko, aż coś innego się zepsuje.
Nie brałem pod uwagę słabych sprężyn magazynka. Może coś w tym jest. Kupiłem wszystkie moje magazynki mniej więcej w tym samym czasie, więc prawdopodobnie wszystkie mają podobne sprężyny. Hmm. 🤨

Mam około 550 naboi przez moją P322, miałem najlepsze szczęście z CCI „clean 22” (ma „różową wstążkę” na plastikowej butelce, kupionej na strzelnicy w SIG. Mój pojemnik z kulami jest bezużyteczny na strzelnicy z tym pistoletem. Nie miałem też żadnych problemów z ich amunicją tarczową. Nie blokuje się konsekwentnie, muszę wyczyścić broń…
Image

Też tak myślałem, że być może naboje są za słabe. Użyłem trzech różnych popularnych marek amunicji i miałem takie same wyniki ze wszystkimi.

Powód, dla którego wspomniałem o suchym strzelaniu, nie był spowodowany tym, że wpłynęłoby to na zamek. Wspomniałem o tym, ponieważ kiedy zamek nie blokuje się po ostatnim naboju, nadal pociągam za spust. Iglica strzelająca po obwodzie, uderzająca często w krawędź lufy, ostatecznie doprowadzi do uszkodzenia. To jest moje zmartwienie. Wierzę, że w pewnym momencie to rozgryzę. Pistolet nie jest moim EDC, więc nie jestem zbytnio zaniepokojony. Jeśli pistolet zostanie uszkodzony, po prostu odeślę go do Siga.

Inny dżentelmen wspomniał o ładowaniu ostatniego naboju, gdy wystrzelona łuska jest wyrzucana, co powoduje zamknięcie zamka, zanim będzie miał on szansę na zaangażowanie podajnika. Nie wiem, czy to konkretne wyjaśnienie jest realne. Myślę, że to nie do pomyślenia.

Dziękuję za odpowiedzi.
Używam CCI Mimi-Mag z miedzianym noskiem. Nie mam problemu z tym problemem.

Otrzymałem moją P322 z powrotem od Siga, a notatki z naprawy mówią: „wyregulować dźwignię zatrzasku zamka. Przeszedł wszystkie testy funkcjonalne. Użyta amunicja: CCI Clean”.

Na strzelnicy działał poprawnie przez pierwsze 200 nabojów, a następnie zamek przestał się blokować po ostatnim naboju. Przynajmniej zatrzask zamka trzyma zamek otwarty po ręcznym uruchomieniu. Kiedyś zatrzaskiwał się, jeśli tylko na niego spojrzałem. Z wyjątkiem dźwigni po prawej stronie pistoletu... nigdy nie zablokuje zamka. Dziwne.
Wysłałem również swoje magazynki z pistoletem, prosząc o sprawdzenie napięcia sprężyny. Brak notatek na ten temat.

Nie mogę się doczekać, aż ponownie odeślę pistolet, ale zrobię to, jeśli to się samo nie rozwiąże. Zamierzam go wyczyścić i wkrótce udać się na strzelnicę, wystrzelić kolejne 8 magazynków i zobaczyć, czy jestem wystarczająco zirytowany, aby ponownie zadzwonić do Siga.

Jeśli chodzi o amunicję, to będzie podawać i strzelać praktycznie wszystkim, jeśli magazynki są prawidłowo załadowane. Wydaje się, że tylko CCI Minimags ładują się poprawnie do magazynków, więc tylko tego używam.

Otrzymałem moją P322 z powrotem od Sig, a w notatkach z naprawy jest napisane: „wyregulować dźwignię zatrzasku zamka. Przeszedł wszystkie testy funkcjonalne. Użyta amunicja: CCI Clean”.

Na strzelnicy działał poprawnie przez pierwsze 200 strzałów, a potem zamek przestał się blokować po ostatnim strzale. Przynajmniej zatrzask zamka trzyma zamek otwarty po ręcznym uruchomieniu. Kiedyś zatrzaskiwał się, jeśli spojrzałem na niego krzywo. Z wyjątkiem dźwigni po prawej stronie pistoletu… nigdy nie zablokuje zamka. Dziwne.
Wysłałem również swoje magazynki z pistoletem, prosząc o sprawdzenie napięcia sprężyny. Brak notatek na ten temat.

Nie mogę się doczekać, aż ponownie odeślę pistolet, ale zrobię to, jeśli to się samo nie rozwiąże. Zamierzam go wyczyścić i wkrótce udać się na strzelnicę, wystrzelić kolejne 8 magazynków i zobaczyć, czy jestem wystarczająco zirytowany, żeby ponownie zadzwonić do Sig.

Jeśli chodzi o amunicję, to będzie podawać i strzelać praktycznie wszystkim, jeśli magazynki są prawidłowo załadowane. Wydaje się, że tylko CCI Minimags ładują się do magazynków prawidłowo, więc tylko tego używam.
CCI Clean ma prędkość wylotową tylko 1070 fps..CCI mini mag 1235 fps. Daj nam znać, jak poszło..

To prawdopodobnie z powodu niskiego ciśnienia z twojej amunicji lub sprężyny powrotnej, która jest zbyt ciężka - co oznacza, że musisz ją dalej dotrzeć. Mam też bardzo dużo szczęścia i dostałem P322 bez wad. Właściwie to nie sądzę, żeby to było szczęście. Myślę, że Sig po prostu naprawił i dopracował rzeczy, jak zawsze. Brak zabrudzeń, brak zacięć itp. itd.

Ale zastanawiam się też, czy moje pozytywne doświadczenie wynika z tego, że strzelam wyłącznie z P322 z tłumikiem. Mam 9 tys. nabojów i myślę, że tylko 5 razy strzelałem bez tłumika. I w sumie miałem tylko jeden FTR i jeden FTE - tylko dlatego, że nie czyściłem pistoletu po 3 tys. nabojów z jego ciężkiej warstwy węgla. To było wspaniałe, biorąc pod uwagę, że mój Ruger MKIV Tactical zaczyna mieć FTE po zaledwie 500 nabojach, z tłumikiem.

Image

Moja teoria jest taka, że dodatkowe ciśnienie wsteczne z tłumika pomaga w niezawodnym cyklu zamka i daje mu trochę dodatkowego „kopa”. I z tego powodu prawie nigdy nie mam problemów z blokowaniem zamka. Pamiętam wiele razy, kiedy nie zablokował się przy ostatnim naboju. To powiedziawszy, zamek uwielbia się angażować po włożeniu świeżego magazynka. Ale to dla mnie żaden problem. Moje HK VP9, P30SK i P30L robią to samo lol.

Więc tak! Spróbuj gorętszych nabojów. Lub kup tłumik. Polecam to drugie, P322 to fenomenalny .22LR. host dla tłumika. Zwłaszcza pod NODami. Z tego właśnie powodu założyłem na niego laser IR.

Jestem prawie pewien, że muszę oddać swój do SIG. Nie może być EMS, więcej niż 400 naboi przez mój, jestem przy trzeciej butelce kul. Moja żona uwielbia z niego strzelać. Blokada zamka jest również bardzo czuła, nie działa po prawej stronie, ale działa po lewej. Jestem leworęczny, ale zawsze odkładam go tak, aby był bardziej widoczny (więc odwracam go, aby leżał na prawym boku), kiedy mam go podnieść, że jest pusty. Kiedy to robię, w 75% przypadków zamek zatrzaskuje się, z magazynkiem lub bez.

Oprócz 50 naboi, które pokazałem powyżej, użyłem tej samej amunicji, której musisz użyć, jeśli wypożyczasz P322 w Sig Experience Store. Jest to amunicja CCi "clean 22" 40 grain 1235 fps .22lr.

CCI Clean ma prędkość wylotową tylko 1070fps..CCI mini mag 1235fps..Daj znać, jak poszło..
Mini magi sprawdzają się dobrze. Magazynki wydają się je lepiej ładować niż inną amunicję. Po tym, jak Sig wyregulował zatrzask zamka, zamek nie blokuje się po ostatnim naboju, a dźwignia po prawej stronie pistoletu jest bezużyteczna. Chyba znowu wróci. 🫤

Przy około 800 nabojach CCI Mini-mag z miedzianym płaszczem i okrągłym nosem, zacząłem mieć problemy z niezablokowaniem zamka w tylnej pozycji. Wyczyściłem magazynki, nadal miałem problemy z blokowaniem zamka w tylnej pozycji z trzema magazynkami. Zmieniłem amunicję na standardową prędkość (Armscor 40 grain z okrągłym nosem). Problem z blokowaniem zamka w tylnej pozycji zmniejszył się do jednego na sześć magazynków. Uwaga: Zawsze dokładnie czyszczę swój pistolet po każdej wizycie na strzelnicy po 60 nabojach. Ostatnio zauważyłem trochę spalonej pozostałości prochu wewnątrz dźwigni zwalniania zamka po obu stronach pistoletu. Wziąłem moją puszkę Office Depot Cleaning Duster (Air) i wydmuchałem wszystkie obszary wokół dźwigni zwalniania zamka (wewnątrz i na zewnątrz). Wziąłem mój olejnik z olejem do broni Lucas Extreme Duty Gun Oil i włożyłem 2-3 krople oleju do górnego otworu nad każdą dźwignią zwalniania zamka oraz 2-3 krople oleju pod każdy otwór każdej dźwigni zamka. Wziąłem moją puszkę Office Depot Cleaning Duster (Air) i wdmuchałem olej do dźwigni blokady zamka. Przesunąłem zamki. Teraz, po 240 nabojach na strzelnicy, nie ma już problemów z blokowaniem zamka w tylnej pozycji ze wszystkimi trzema magazynkami i amunicją Armscor o standardowej prędkości. Kolejna uwaga: Zawsze używam flagi komory. Zwalniam kurek spustowy tylko z zainstalowaną flagą komory... brak lekkich uderzeń. Te techniki wydają się działać w 100% dla mnie, a mój P322 działa świetnie.

Jestem prawie pewien, że muszę oddać swój egzemplarz do SIG. Nie można już wysyłać EMS, psuje się bardziej niż kolejne 400 nabojów przez mój egzemplarz, jestem przy trzeciej butelce kulek. Moja żona uwielbia z niego strzelać. Blokada zamka również jest bardzo czuła, nie działa po prawej stronie, ale działa po lewej. Jestem leworęczny, ale zawsze odkładam go tak, aby był bardziej widoczny (więc odwracam go, aby leżał na prawej stronie), kiedy mam go podnieść, że jest pusty. Kiedy to robię, w 75% przypadków zamek zatrzaskuje się, z magazynkiem lub bez.

Oprócz 50 nabojów, które pokazałem powyżej, użyłem tej samej amunicji, której musisz użyć, jeśli wypożyczasz P322 w Sig Experience Store. Jest to amunicja CCi "clean 22" 40 grain 1235 fps .22lr.

View attachment 526563
Dostałem go z powrotem od SIG, był w sumie 7 dni. Naprawili problem z blokadą zamka. Zamek blokuje się za każdym razem. Mam nadzieję, że tak zostanie, ponad 1200 nabojów przez niego. Świetny pistolet!

Cześć wszystkim! Nowy właściciel P322 z dokładnie takimi samymi objawami jak OP. Bardzo dobrze, 80 nabojów CCI mini mags zablokowało się bez problemu. Druga wizyta dzisiaj 120 nabojów ta sama amunicja, pierwszy magazynek zablokował się, drugi nie, trzeci tak, ale zatrzasnął się zaraz po włożeniu następnego magazynka. Ręczne otwarcie z pustym magazynkiem blokuje się bez problemu.

Dokładnie wyczyściłem broń i wyjąłem pętlę i lampę czołową, żeby zobaczyć, czy uda mi się dowiedzieć, jak działa zatrzask (nowy w broni, ale w mojej pierwszej karierze byłem przez 12 lat szkolonym technikiem samochodowym). W każdym razie, kiedy zdałem sobie sprawę, że bolec w magazynku jest tym, co wpycha dźwignię blokującą na miejsce, wyczyściłem i nasmarowałem magazynki. Podczas badania z zdjętym zamkiem i pustym magazynkiem, po naciśnięciu na popychacz w magazynku i zwolnieniu go, dźwignia podniosła się jakby powoli. Nasmarowałem wszystkie sworznie na dźwigni blokującej i zdemontowałem magazynki, aby wyczyścić węgiel z góry i potraktowałem wnętrze, popychacz, bolec i sprężynę sprayem silikonowym CRC, a następnie przed montażem przedmuchałem wszystko sprężonym powietrzem. Test wciskania popychacza w dół był znacznie lepszy, a dźwignia poruszała się szybko i płynnie. Nie mam pojęcia, czy będzie to miało jakikolwiek wpływ na strzelanie ostrą amunicją, ale wydaje się, że może mieć, ponieważ działało dobrze przy pierwszym użyciu. Minie kilka tygodni, zanim będę mógł spróbować ponownie. Z tego, co widzę, zakładam, że po prostu zginają dźwignię do góry.

To jest miejsce, w którym blokada znajduje się w moim przypadku, gdy jest zablokowana ręcznie, po prostu ciekawi mnie, jak wygląda to w przypadku czyjejś broni, która działa dobrze lub została „dostosowana przez fabrykę”.

Więc kąt (na „zamku”, jak to nazywasz) został zmieniony, kiedy wysłałem swój. Nie potrafię powiedzieć, czy jest bardziej czy mniej ostry niż wcześniej, po prostu wiem, że wyglądał inaczej, kiedy go dostałem z powrotem.

Podsumowując, jeśli nie działa poprawnie, wyślij go. Powinno do ciebie wrócić dość szybko. Mieszkam w odległości 10 mil od miejsca, do którego trafił i gdzie go kupiłem (sklep SIG Experience) i dostałem go z powrotem w 7 dni. Chciałbym móc zanieść go tam, gdzie został naprawiony (jeszcze bliżej mojego domu!), ale to inna (długa) historia.

Więc kąt (na „zamku”, jak to nazywasz) został zmieniony, kiedy wysłałem swój. Nie potrafię powiedzieć, czy jest bardziej stromy czy mniej niż wcześniej, po prostu wiem, że wyglądał inaczej, kiedy go dostałem z powrotem.

Podsumowując, jeśli nie działa poprawnie, wyślij go. Powinno do ciebie wrócić dość szybko. Mieszkam w odległości 10 mil od miejsca, do którego poszedł i gdzie go kupiłem (sklep SIG Experience) i dostałem go z powrotem w 7 dni. Chciałbym móc zabrać go tam, gdzie został naprawiony (jeszcze bliżej mojego domu!), ale to inna (długa) historia.
Byłoby wspaniale, gdyby inny użytkownik mógł opublikować podobne zdjęcie dźwigni blokady z tyłu pistoletu, która działa poprawnie.
W ten sposób możemy porównać oba zdjęcia.:)

Wypróbuj ten test.
Włóż pusty magazynek do pustego pistoletu.
Przesuń zamek do tyłu i zablokuj go ręcznie, jeśli nie blokuje się automatycznie.
Teraz ustaw pistolet tak, aby można było ręcznie przesunąć zamek do tyłu na tyle, aby zdjąć nacisk z blokady.
Za pomocą długopisu popychaj podajnik magazynka w górę i w dół i obserwuj mały pręt z tyłu. Czy on również porusza się w górę i w dół?

Jeśli nie, to masz BRUDNY PISTOLET, to wszystko.

Dostałem dzisiaj z powrotem swój, wyregulowałem dźwignię blokady zamka... Och, bardzo nieznacznie, przetestuję ją w nadchodzących dniach... dostałem też magazynek na 25 nabojów do wypróbowania.
Pierwszy obrazek jest przed, a drugi po.

21 - 40 of 65 Posts