SIG Talk banner

Najwygodniejsza kabura IWB do X-Macro według ciebie?

43K views 17 replies 16 participants last post by  oojlhoo  
#1 ·
Czego używają wszyscy inni do przenoszenia swoich X-Macro's? Dołącz zdjęcia, jeśli to możliwe.

#3 ·
Zrezygnowałem z próbowania znalezienia "właściwej" kabury i teraz sam modyfikuję kabury, aby były lepsze. Moje wymagania obejmują możliwość akceptowania klipsów dcc, składanych lub monoblokowych, oraz możliwość przymocowania rzepu z tyłu, aby móc dodać wkładkę pod piętę dr. Scholla. Z odpowiednio rozmieszczonymi klipsami zarówno pod względem wysokości, jak i szerokości, aby obejmowały szlufki na pasek i silikonową wkładkę, działa dobrze.

#4 ·
Mam obcy sprzęt, który lubię na godzinę 4/5, ale przyglądałem się opcjom dodatkowym od Veddera, Harry'ego, Tier 1 i Tenicora.

Myślę, że wypróbuję Tenicor na podstawie tego, co przeczytałem w Internecie. Chciałbym usłyszeć z pierwszej ręki od członków tutaj

#8 ·
#6 ·
Komfort jest subiektywny, a każdy kabura może być zmodyfikowany, aby był wygodniejszy za pomocą klina lub podkładki. Dlatego sprowadza się to do tego, ile chcesz wydać. Mam N8 Executive, który jest wygodny i niedrogi. Mam Vedder Sidetuck (nie jestem pewien, dlaczego ta nazwa, skoro to kabura AIWB), która jest bardzo wygodna. Jednak używam podkładki dla obu ze względu na kształt ciała i chęć, aby broń była jak najbliżej mnie. Powyższy ma klin z podobnego powodu. Teraz częściej noszę Vedder i przeszedłem ośmiogodzinną klasę strzelania setkami nabojów i było wygodnie.

#9 ·
Nie posiadam X-Macro, ale mam P365X i używam kabury IWB StealthGear USA Mini Ventcore. Jest to najwygodniejsza kabura IWB, jaką kiedykolwiek posiadałem. Robią jedną dla X-Macro i oferują 15% zniżki.

Image
Image

#11 ·
Nie mam X Macro (i szczerze mówiąc, zgubiłem się w tych wszystkich wariantach, które Sig wypuścił dla P365), ale miałem P365XL i byłem bardzo zadowolony z mojej kabury Vedder LightTuck AIWB. Doskonałe trzymanie, regulowana wysokość, a broń po prostu zniknęła. Nigdy nie byłem zwolennikiem podkładek ani klinów, więc jestem bardzo zadowolony z moich kabur Vedder (mam ich 5 lub 6).

#16 ·
Nie mam takiego, ale mam Tenicore Velo 4, który mocuje się za pomocą 2 oddzielnych klipsów do paska i jest bardzo wygodny.

#18 ·
Z mojego doświadczenia wynika, że mniej chodzi o klipsy, a bardziej o posiadanie podkładki lub skórzanej osłony na skórze. Podkładka działa świetnie i jest najwygodniejsza, ale zużywa się, podczas gdy ładny kawałek skóry między kydexem a skórą zapobiega wbijaniu się lub obcieraniu skóry przez "ostre punkty" pistoletu i kabury. Ponadto skrzydełko robi niesamowite rzeczy dla ukrycia na prawie każdej kaburze kydex.