SIG Talk banner

Which gun should I get?

MCX Spear LT. 7,62 x 39 Myśli?

4.4K views 38 replies 11 participants last post by  Dan1059  
#1 ·
Cześć,

Chcę dodać kolejny karabin do mojej kolekcji i waham się pomiędzy Sig MCX Spear LT 7.62 x 39 a Sugar Weasel by Q.

Skończę na umieszczeniu LPVO na tym zestawie i używaniu go jako konfiguracji SPR.

Niewiele słyszałem o MCX LT, więc zastanawiałem się, co wszyscy myślą i czy to dobra opcja, czy powinienem po prostu trzymać się platformy 5.56.

#3 · (Edited)
Popieram zakup 7.62x39 Spear. Lata świetlne przed AK. Pamiętaj, aby kupić dużo dodatkowych magazynków. LPVO może być przesadą w przypadku 7.62x39mm. Odważę się powiedzieć, że amunicja, którą znajdziesz, nigdy nie dorówna potencjałowi celności karabinka. Poszedłbym z Romeo 4 Pro lub 8T i powiększalnikiem w mocowaniach Unity.
Jeśli chcesz mieć rozszerzony zasięg, zdobądź górną część 6mmMAX, zmieniając lufę górnej części 5.56x45mm i umieść na niej 1-8 ATACR lub 2.5-20x NX8, w zależności od przewidywanego zastosowania. Jeśli masz głębokie kieszenie, zdobądź oba w mocowaniach ADM QD, wyzeruj każdy i przełączaj się między nimi. Nie zapomnij o BUIS - i RDS na górze NX8.

#4 ·
Sugeruję mocowania ADM QD, ponieważ w kilku różnych testach w porównaniu z innymi, droższymi mocowaniami (Spuhr, Scalarworks itp.) były JEDYNYM mocowaniem QD, które faktycznie wracało do zera po odłączeniu i ponownym zamontowaniu. Inne są blisko, ale nie tak blisko lub "idealnie" jak mocowanie ADM. Trudna pigułka do przełknięcia, ponieważ bardzo lubię Scalarworks. Piękny jest tak piękny robi.

#6 ·
Uwielbiam platformę MCX. Jednak części zastrzeżone są drogie i mogą być trudne do zdobycia. Gwarancja amerykańska jest doskonała, jeśli coś się zepsuje i jest objęte gwarancją.

Uruchomiłem tylko wersje 5,56 NATO i 300 BLK. Zamek i magazynki będą inne dla wersji 7,62x39R.

Obie wersje, które mam, działają niezawodnie. Celność jest dobra jak na karabin bojowy, ale nie dla osób, które chcą strzelać na duże odległości.

Bill

#7 ·
Cześć,

Szukam kolejnego karabinu do mojej kolekcji i waham się pomiędzy Sig MCX Spear LT 7,62 x 39 a Sugar Weasel firmy Q.

Skończę instalując LPVO na tym zestawie i używając go jako konfiguracji SPR.

Niewiele słyszałem o MCX LT, więc zastanawiałem się, co wszyscy myślą i czy to dobra opcja, czy powinienem po prostu trzymać się platformy 5,56.

Mam 7,62x39 Spear LT i polecam go. Strzela idealnie bez usterek. Dobrze poradzili sobie z magazynkami. Działa świetnie. Osiągam około 2”-3” MOA na 100 jardów i wcale nie jestem snajperem. Spear LT strzela płynnie, a obustronne zwolnienie zamka to rewelacja. Planuję jednak kupić do niego lufę 5,56, żeby dopasować zapas amunicji. Potrzebuję tylko lufy 16” 5,56 i zamka i jestem gotowy z kompletnym 5,56 Spear LT. Zmiany luf są proste. 5 minut roboty i gotowe. Wybierz Spear!

Image

#28 ·
Mam 7.62x39 Spear LT i polecam go. Strzela idealnie bez usterek. Dobrze poradzili sobie z magazynkami. Działa świetnie. Osiągam około 2”-3” MOA na 100 jardów i wcale nie jestem snajperem. Spear LT strzela płynnie, a obustronny zwalniacz zamka to mistrzostwo świata. Planuję kupić do niego lufę 5.56 tylko po to, żeby dopasować do zapasu amunicji. Potrzebuję tylko lufy 16” 5.56 i zamka i jestem gotowy z kompletnym 5.56 Spear LT. Wymiany luf są proste. 5 minut roboty i gotowe. Wybierz Spear!

View attachment 613220
Nie zamierzam montować na nim latarki ani przyrządów celowniczych, tylko Tango i myślę o przesuniętym RMR i uchwycie Radian SD-SL. Nie chcę, żeby był cięższy niż jest.

Image

#10 ·
Dziękuję wszystkim za wasz wkład, szukam głównie kolejnego karabinu w kalibrze 7,62, który byłby lepszy niż AK.

Moje ostatnie pytanie dotyczy ulepszeń wewnętrznych. Wiem, że w poprzednich modułach MCX używano tylko części zastrzeżonych.

Czy w nowym MCX Spear LT mógłbym włożyć spust Geissele SDE i uchwyt do ładowania lub uchwyt do ładowania Radian Raptor?

Te dwa ulepszenia to jedyne rzeczy, które naprawdę chcę zrobić.

A co z opcjami magazynków? Czy Magpul produkuje dla nich jakieś pmagi?

#12 ·
Dziękuję wszystkim za wasz wkład, szukam głównie kolejnego karabinu w kalibrze 7,62, który byłby lepszy niż AK.

Moje ostatnie pytanie dotyczy ulepszeń wewnętrznych. Wiem, że w poprzednich modułach MCX używano tylko zastrzeżonych części.

Czy w nowym MCX Spear LT mógłbym włożyć spust Geissele SDE i uchwyt do ładowania lub uchwyt do ładowania Radian raptor?

Te dwa ulepszenia to jedyne rzeczy, które naprawdę chcę zrobić.

Ponadto, jakie są opcje magazynów? Czy Magpul produkuje dla nich jakieś pmagi?
Generacja MCX Spear LT może używać spustów AR z rynku wtórnego, w przeciwieństwie do dwóch poprzednich generacji według SIG. Uchwyt do ładowania Radian również będzie działał.

Bill

#17 ·
Cześć,
Chcę dodać kolejny karabin do mojej kolekcji i utknąłem pomiędzy Sig MCX Spear LT 7,62 x 39 a Sugar Weasel firmy Q.
Skończę instalując LPVO na tym zestawie i używając go jako konfiguracji SPR.
Niewiele słyszałem o MCX LT, więc zastanawiałem się, co wszyscy myślą i czy to dobra opcja, czy powinienem po prostu trzymać się platformy 5.56.
Zalety: 1) 7,62x39mm to świetny nabój i został dokładnie przetestowany; 2) Spear LT przyjmuje wszystkie obecne górne części w kalibrach 5,56 mm, 308 i .270 Fury. (Przełączanie i zamiana).
Wady: 1) masz teraz karabin półautomatyczny i jesteś celem przyszłych działań AFT; 2) masz teraz Broń Wojny, masz na myśli, wstrętny, indywidualny, ty :)ROFLMAO:); 3) masz teraz Broń Szturmową!
Po stronie plusów, wraz z wydaniem nowego Spear LT dla wojska, karabin w stylu AR nie jest już Bronią Wojny ani Bronią Szturmową - to tylko kolejny półautomatyczny karabin .22 (jeśli masz 5,56 lub .223).

#18 · (Edited)
Zalety: 1) 7,62x39mm to świetny nabój i został dokładnie sprawdzony; 2) Spear LT przyjmuje wszystkie obecne górne części w kalibrach 5,56 mm, 308 i .270 Fury. (Przełączanie i zamiana).
Wady: 1) masz teraz karabin półautomatyczny i jesteś celem przyszłych działań AFT; 2) masz teraz broń wojenną, masz na myśli, wstrętny, indywidualny, ty :)ROFLMAO:); 3) masz teraz broń szturmową!
Pozytywna strona jest taka, że wraz z wydaniem nowego Spear LT dla wojska, karabin w stylu AR nie jest już bronią wojenną ani bronią szturmową - to tylko kolejny półautomatyczny karabin .22 (jeśli masz 5,56 lub .223).

Image

Nie wiem wszystkiego o tym, ale to tutaj to prawdziwa broń wojenna! Czy wiesz, ilu nazistów ten pistolet powalił! 🇺🇸

#25 ·
#30 ·
Nienawidzę tej amunicji 7,62x39; wolę zamiast tego 7,62x51 / NATO / 308 Win. Dostanę moją MCX Spear LT heavy na Boże Narodzenie… och tak, dostanę, w tym roku żadnych prezentów dla nikogo! 😎
Właściwie poszedłem do sklepu w miniony weekend i wziąłem je oba do ręki. Oba były bardzo, bardzo ładne i podobał mi się 308 win, ale czułem, że LT 7,62 x 39 po prostu lepiej leżał w moich dłoniach.

Był lżejszy i gładszy i po prostu bardziej mi odpowiadał. Jestem bardzo podekscytowany, żeby jeden z nich kupić.

Próbuję tylko ustalić, który celownik teraz. Sig Tango6T, Vudu 1-10 lub Nightforce Atacr 1-8.