SIG Talk banner

CZ P10C "Ported" (Comp) *Nowy*

3.1K views 26 replies 12 participants last post by  Wasp  
#1 · (Edited)
#4 ·
Ostatnio seria CZ P-10 to jedyne pistolety z iglicznym mechanizmem uderzeniowym, które posiadam i które rozważam nosić z powodów osobistych. Uważam, że faktura chwytu jest idealna dla mojego chwytu i potrzeb związanych z osiągami strzeleckimi. Faktycznie dodaję kawałek granulowanej taśmy Talon do gładkiej górnej części ramy chwytu po stronie wsparcia/kontroli. Ufam, że CZ zachowało istniejącą fakturę ramy chwytu w tym nowym modelu. Przy obecnych cenach CZ na pewno kupię ten nowy model P-10C z portem.

#14 ·
Naprawdę lubię linię CZ p10, dużo wartości. Model z portem to nie coś, czego chcę, ale prawdopodobnie w pewnym momencie dostanę Optics Ready p10 C lub F.

.

#20 ·
#19 ·
Wiem, że to głupia, trywialna rzecz, ale czy naprawdę musieli stemplować "ported" na slajdzie? lol

Nie jestem zbytnio zainteresowany pistoletami 9mm z portami, ale poza tym wygląda to na solidną opcję. Podoba mi się cięższa korona lufy, ale gdybym był zainteresowany, prawdopodobnie poczekałbym, aż wypuszczą bardziej uniwersalny projekt mocowania optyki, który nie wymaga płyt adaptacyjnych.

• Like
Reactions: Sigmund22x
#22 ·
Wiem, że to głupia, trywialna rzecz, ale czy naprawdę musieli stemplować "ported" na zamku? lol

Nie przepadam za portowanymi 9mm, ale poza tym wygląda to na solidną opcję. Podoba mi się cięższa korona lufy, ale gdybym był zainteresowany jednym, prawdopodobnie poczekałbym, aż wypuszczą bardziej uniwersalną konstrukcję mocowania optyki, która nie wymaga płyt adaptacyjnych.
Nie podoba mi się to, ale to jest - nazwa specjalnego modelu.
Osobiście nie lubię górnych nacięć. Zresztą, nie szaleję też za przednimi nacięciami, na niczym.

#25 ·
A co jeśli "górne ząbkowania" nie służą do napinania, ale zamiast tego redukują odblaski na zamku dla uzyskania celownika? 🤔
Może tak być, ale i tak wygląda to trochę głupio. Istnieją inne, mniej głupio wyglądające sposoby osiągnięcia tego samego celu. Nie mówię, że to przeszkoda, po prostu mówię, że nie jest to atrakcyjna cecha niezależnie od zamierzonego celu.

• Like
Reactions: Wasp